13.6.2011

Maksaherkkuja

Tänään kävin katsomassa minkälaista tavaraa Kouvolaan tullut DogStock myy, mukaan tarttuikin pakasterisottoa sekä kilo maksaa ja muutama broilerin kaula. Alla kuva risotosta. En ole aivan varma sisällöstä, mutta tuntu vähän hötöltä, tuskin tulee toisten ostettua.


Sadepäivän kunniaksi tein sitten koirille koulutusherkkuja, maksapaloja. Netistä päivällä etsin reseptejä ja hieman soveltaen päädyin seuraavanlaiseen taikinaan:

vajaa 2 dl tummaa riisiä
vajaa 2 dl rikottuja ohrasuurimoita/ohrajauhoja
6 kananmunaa
500g jauhettua sian maksaa

...lisäksi piti laittaa merilevää, mutta enpä muistanut. Ensi kerralla sitten.

Hieman ensi annoin riisien ja ohran turvota, sitten sekoitin kaikki ainekset keskenään. Kananmunat laitoin kuorineen. Tämä mössö uunipellille ja 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Sen jälkeen pidin vielä toiset 45 minuuttia 125 asteessa. Sitten paloittelin ja laitoin vielä hetkeksi jo sammutettuun uuniin.







Koirilla nenät nuuskuttaa kun koko talon on täyttänyt ihana maksan haju ;) Koska lenkillekään ei oikein pääse, niin hieroin molemmat koirat läpi. Ensin Nopen ja sitten Neron. Jännä miten Nero tuntu ihan kovalta Nopen jälkeen, Noppe on semmoinen löllykkä ja Nero tosi jäykän tuntuinen. En tiedä onko tuosta varsinaista hyötyä, mutta tuleepa käsiteltyä koirat läpi ja jos on jotain kipeitä kohtia niin ne ainakin löytyisi, ei onneks ollut kummallakaan nyt mitään.

Ei kommentteja: