LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

7.6.2017

Nopelle VERI 3/19 pistettä kauden ekassa kokeessa


Noppe VERI 3/19.
Tiistai-ilta vietettiin koirien kanssa Iitin Säyhteellä vesiriistakokeiden merkeissä. Kyseessä oli kesän ensimmäiset kokeet ja iltakoe. Kokeet alkoivat klo 16 ja oltiin kotona jo klo 21, kokeeseen osallistui  6 koiraa. Nopeasti meni ilta ja nähtiin hienoja suorituksia! Kaikki koirat saivat tuloksen, mikä oli todella hienoa.

Noppe suoriutui tasonsa mukaisesti kaikista osuuksista. Tuomarina oli Karoliina Viitamäki:
Jäljestäminen mentiin narussa ja siitä Noppe sai 6/10 pistettä (maksimi mitä hihanssa voi saada). Arvostelu: Koiralle osoitetaan jälki ja koira lähtee hyvin töihin. Jälkitarkasti suoraan linnulle, osoittaa jäämällä luo.

Tyhjän hausta saatiin 9/10 pistettä. Noppe ui hienosti ja aika pitkään, sitä ei juurikaan tarvinnut edes käskyttää. Aivan oikealta jäi viimeisimmät kaislat tarkastamatta, siitä -1 piste. Todella hieno suoritus :) Arvostelu: Käskystä hyvin veteen, osin ohjattavissa. Hakusektorista jää vain pieni osa käymättä. Hieno työ!

Matalalla olevan veden johdosta nouto jäi aika huonoksi, kun Noppe kipusi kuivalle maalle jo niemen kärjestä vähän sivummalta ja päätti vetää telkän iltapalaksi... tästä osuudesta ei tullut kuin 4/10 pistettä. Arvostelu: Koiraa pidetään kiinni laukauksen ajan. Luvan saatuaan ui suoraan linnulle ja tuo sen rantaan lähelle ampujaa. Käsittelee lintua liian kovakouraisesti, tästä vaikutusta pikkuisen pisteisiin.

Pisteethän Nopella olisi riittäneet 2-tulokseenkin, mutta kaikista osa-alueista tulee saada tällöin 5 pistettä. Nyt nouto jäi 4 pisteeseen joten jäätiin 3 palkintosijalle.

Ei kommentteja: