LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

7.8.2014

Fysioterapiaa ja lähiruokaa

Tänään käytiin Jekun kanssa fysioterapiassa. Ensin fyssari katseli Jekun liikkeitä pihalla, edestakaisin ja ympyrällä molempiin suuntiin. Jekkuhan ontuu edelleen vahvasti leikattua jalkaa, mutta käyttää sitä kyllä hyvin. Sen jälkeen siirryttiin sisälle ja käytiin läpi erilaisia harjoitteita, mitä kotona voisi tehdä. Tämän jälkeen Jekku pääsi kokeilemaan vesiterapia-allasta. Se vähän alkuun Jekkua jännitti, mutta kaksi kävelysarjaa saatiin alun jännityksen myötä tehtyä ja lopuksi Jekku oikein pyrki takaisin altaaseen, taisi tykätä. Tämän jälkeen fyssari kävi Jekun rakennetta läpi siten, että Jekku makasi pöydällä. Havainnot olivat seuraavat: ei suuria lihasjumeja, terveen etujalan lihaksisto selvästi leikattua parempi, etujalat koukistuvat molemmat yhtä hyvin, mutta leikattua jalkaa ei saa ihan niin paljon venytettyä suoraan alaspäin vartalosta poispäin. Nyt pitäisi tehdä kotona noita erilaisia harjoitteita (3kpl), lisätä vähän liikuntaa ja myös vesiterapiaa voisi harrastaa ihan luonnon vesissä tai sitten kotialtaassa.

 

Huomasin kun otin Jekulta tuolla takkia pois, että se piikki ei ole enää ihossa kiinni, vaan se on vetäytynyt takaisin ihon sisään ja kyynärpäässä oli nyt vain iso rupi, jes!! Toivottavasti piikki pysyy nyt piilossa ja iho paranee, niin pästään tuosta puserostakin eroon. Itse leikkaushaava on parantunut siististi, siinä on vain pientä rupea enää.

Olen yrittänyt keksiä Jekulle vähän lisäaktiviteetteja, mutta tätä mieltä se on aitauksesta, kuva alla. Eilen piti jo naru laittaa, jotta aitaus pysyy paikoillaan... Jekku hengaili olkkarissa kun tulin suihkusta, vaikka tähän keittiön aitaukseen sen jätin! Pihalla annoin sille pienen aktivointipallon. Nyt kun tehdään vähän enemmän pieniä lenkkejä ja tehdään kotiharjoituksi joita saatiin fysioterapista, päivät sujuu varmasti Jekunkin mielestä mielekkäämmin :)

 


Nopelle potkin päivällä palloa ja tehtiin toko-liikkeitä. 


Illalla tein koirille kasvissoseen omasta puutarhasta: kesäkurpitsaa, salaattia, omenoita, kurkkua, ... kuvan ulkopuolelta sekaan heitin myös kananmunia, raejuustoa ja öljyä, sekä lampaan jauhettua lihaa. Lopputuotos näytti lähinnä kerran syödyltä pinaattikeitolta, mutta ei se näkö vaan maku ;)


Tässä mitä mieltä Jekku oli ruoasta, se jätti täsmälleen nappulapuolen syömättä ja pyyhki suunsa: 


Ei kommentteja: