LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

21.8.2014

Nyt saakin siilit olla tarkkana...

... sillä Jekku is in town! Jekun ensi kosketus siileihin tapahtui eilen aamulla. Onhan niitä nähty, mutta ei se ole päässyt niitä lähemmin ihmettelemään ennen. Lähdin ulos aamulla viiden aikaan ja huomasin, että siili tutki meidän terassia. Koirat haukkuivat tietysti kovaan ääneen (terveisiä taas naapuriin :)), mutta päästiin ohi ja käytiin asioilla. Pois tullessamme sitten katsoin, että siiliä ei näkynyt missään ja kävelin porttia kohti. Samassa Jekku hyökkäsi auton alle ja nappasi sieltä siilin suuhunsa.

Siinä se tojotti siili suussa ja Noppekin tuli sitä ihmettelemään ja ajattelin jo että tuleekohan saaliista tappelu vai mitä tapahtuu. Sain työnnettyä Nopen portista pihan puolella ja kävin komentamaan Jekkua: IRTI!! (Jos naapurit ei vielä olleet hereillä niin nyt varmaan oli...) Ei irrottanut, katsoi vaan minua suoraan silmiin ja heilutti hiljalleen häntäänsä innostuneena että "voisinko pitää tämän, eka saalis!" Jonkun aikaa kun siinä huusin ja painelin sen huulia hampaisiin niin ote alkoi heltiämään, mutta aikaa siinä meni... siili oli onneksi myöhemmin jatkanut matkaansa, joten henkiin se ainakin jäi. Siili oli varmaan tämän kesän poikanen, se oli aika pieni. Niillähän ei ole vielä niin terävät piikit kuin aikuisilla, mutta en minä kyllä siihen voinut käsin koskea. Ei tainnut Jekkua nipistää, sillä se olisi napannut siilin heti uudestaan kiinni. Ei paljon poikkinainen jalka haittaa kun on jotain näinkin mielenkiintoista...!

Tiistai-iltana kun Jekku joutui olemaan yksin, sen linkutus voimistui aika paljon. Annoin sille särkylääkettä (en ole antanut 3,5 vko kontrollikäynnin jälkeen) ja seuraavana päivänä se olikin jo parempi, varmaan juuri lääkkeestä johtuen. Tänään torstaina sen linkutus oli taas voimistunut :( Pirteä se on muuten, mutta jalka tuntuu olevan kipeä. Uskon, että se liittyy siihen nestepattiin, sillä se on taas valtava. Patti on purkautunut su ja ma, eilen se ei purkautunut, sillä rupi alkaa olla parantunut. Patti on jo aika iso ja nestettä kertyy tosi nopeasti.

Ei kommentteja: