LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

25.7.2015

Nopen ensimmäiset vesiriistakokeet: VERI2/19!!

Noppe VERI2/19. Kiitos kuvasta Tuija!

Nopen vesiriistaura käynnistyi lauantaina 25.7.2015. Tuomarina oli Eero Suomus. Ensimmäisten kokeiden tavoite oli lähinnä saada tulos, mutta koe meni kyllä ihan yli odotusten! Noppe sai tulokseksi VERI2/19.

Jäljelle lähdössä.

Ensimmäisenä osuutena oli jäljestys, siitä Noppe sai maksimipisteet mitä kytkettynä jäljestettäessä voi saada, 6/10 pistettä. Lintu löytyi vaivatta, arvostelu: "Jäljittää sujuvasti." 

Tyhjän haku.

Toisena suorituksena oli tyhjän veden tarkistushaku. Noppe meni reippaasti veteen ja tutki sektoria aika kattavasti. Noppe ui yllättävän hyvin, se meni minun mielestä tosi pitkälle ja jaksoi etsiä lintua (mitä ei siis tässä osuudessa vedessä ollut). Lopulta Nopelle meni kunnon hörppy vettä korvaan ja kutsuin sen pois, pidemmälle se tuskin olisi enää mennyt kuin mitä oli jo käynyt. Tästä osuudesta Noppe sai 7/10 pistettä: "Koira meni rauhallisesti veteen ja etenee n. 20 metriin."

Noppe pokaaleineen, on se hieno koira! :)

Viimeisenä oli nouto. En uskaltanut antaa Nopen katsoa linnun lentoa vapaana, sillä se on niin kovasti linnun perään, ettei se olisi pysynyt paikoillaan. Pahinta olisi, että koira ryntää hallitsemattomana veteen liian aikaisin. Luvan saatua Noppe lähti reippaasti hakemaan saalistaan ja toi sen rantaan. Noppehan ei anna lintua käteen asti, joten hain sen siltä pois. Noppe teki haun juuri kuten harjoituksissakin. Pisteet 6/10: "Koira löytää hyvin sorsan ja tuo sen rannalle. Pidetään kiinni laukaistessa."

Paljon jäi siis myös harjoiteltavaa ensi kesäksi, mutta nyt on hyvä alku!

Ei kommentteja: