LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

21.4.2017

Jekun uimakoulu osa 6


Torstaina käytiin Jekun kanssa Hollolassa uimassa. Jekku ui hienosti!!! <3 Olen niin tyytyväinen Jekun kehitykseen, on kyllä kannattanut talvella treenata uimista.

Aloitin niin, että laitoin possun altaaseen jo etukäteen ettei Jekku nähnyt sitä heitettävän. Sitten käskytin sitä rampilta hakemaan, siinä se aikansa ihmetteli ja katseli, lopulta lähti possua hakemaan. Tämän oli vielä helppo harjoitus, koska se varmasti kuitenkin näki possun vedessä ja tiesi mitä lähti tekemään/hakemaan.

Sitten heittelin possua ihan normaalisti, Jekku istui sivulla ja odotti noutolupaa. Luvan saatuaan haki possun vedestä. Jekulla on hyvä tyyli, se pysähtyy aina ravistelemaan itsensä kun pääsee kuivalle maalle mutta se ei irrota otetta saalistaan, ainakaan siis näistä vesileluista. Oikea lintu voi olla eri asia, mutta se nähdään kun päästään luonnon vesiin ensi kuussa treenaamaan.

Lopuksi tein semmoisia harjoituksia, että piilotin possun ja käskin Jekun tyhjään veteen suorittamaan hakua. Jekku lähti hyvin uimaan vaikka possu ei ollut vedessä! Kun Jekku oli uinut pari metriä niin heitin sitten possun sille eteen noudettavaksi. Näitä harjoituksia tehtiin kolme kertaa ja joka kerralla vähän kasvatin uintiaikaa ja -matkaa.

Ensi kerta onkin viimeinen sisätreeni. Koitan jatkaa tästä ja katsoa, miten Jekku ui jos lelu ei heti lennäkään, lähteekö se hakemaan allasta vai meinaako kääntyä takaisin. Toinen mitä testaan on käsimerkit, joilla ohjataan koiran uintisuuntaa. Uskoisin Jekun tottelevan niitä aika hyvin, ainakin kuivalla maalla ne on sille selkeät. Sittenhän me ollaanki jo koevalmiit! ;)

Ensi kuussa tosiaan siirrytään jo järvivesiin, kesäkuun alussa on ensimmäiset vesiriistakokeetkin jo. Niihin tosin lähtee Noppe, ei vielä Jekku.


Ei kommentteja: