LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

24.4.2017

Koiran ensiapu: oksettaminen

Olipa tapahtumarikas sunnuntai-ilta! Tilaisuus teki Jekusta varkaan ja se oli käynyt tutkimassa roskiksen sisällön ja pistellyt poskeensa sieltä kaiken syötäväksi luulemansa. Tätä ei olekaan vuosiin tapahtunut, ja nyt olimme vielä itse kotona! Juuri tästä syystä varmuuden vuoksi roskis on työpäivän ajan aina lukittuna. Roskia keräillessäni huomasin, että lihapaketin alusmatto, johon ylimääräiset nesteet imeytyvät, on kadoksissa. Samoin puuttui kermapurkin palasia.

Ei muuta kun netistä varmistamaan koiran oksetusohjetta. Jekun sain oksentamaan ensi yrityksellä: laitoin noin puoli teelusikallista suolaa kämmenelle ja siihen muutaman pisaran vettä. Pyörittelin suolan palloksi ja työnsin pallon Jekun nieluun. Jekku ei ollut toimenpiteestä moksiskaan, siinä se hetken istuskeli ja näytti ettei mitään tapahdu mutta ehkä noin minuutin kuluttua Jekulla alkoi tulla oksennus. Ensin se oksensi pienemmän kasan, jossa oli jo kermapurkin palasia ja heti perään tuli toinen oksennus joka sisälsi kadonnneen imeytystyynyn. Sen jälkeen ei oksennusta enää tullutkaan ja Jekku oli ihan normaalivointinen. Voin kuvitella mitkä vatsaväänteet tuosta olisi voinut tulla suolitukoksesta puhumattakaan.

Tuota mustaa liuskaa etsin ja sen onneksi löysin.

Tämä keino siis todella toimii (sitä ei voi koittaa montaa kertaa, ettei koira saa suolamyrkytystä) ja kannattaa pitää mielessä, jos koira syö jotain epäsopivaa. Oksettaminen pitää tehdä mahdollisimman pian. Jos on syöty jotain myrkkyä tai muuta syövyttävää ainetta, oksettamista ei saa tehdä vaan on otettava yhteys heti lääkäriin.

Ei kommentteja: