LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

27.4.2017

Mejä-treenit


Nyt on avattu mejätreenikausi 2017 :) Vihdoin, kylmä sää on näkynyt suoraan treeni-innossa, aiempina vuosina tähän aikaan on taidettu käydä metsässä jo useasti... Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan!

Molempien koirien jäljet olivat vuorokauden vanhoja. Jekku merkkasi hyvin alkumakauksen ja lähti määrätietoisesti jäljestelmään, mutta muut metsän hajut houkuttivat sen useaan hukkaan. En tiedä oikein mitä elukkaa tuossa maastossa liikkuu, kun siinä menee molemmilla koirilla aina pasmat ihan sekaisin ja jäljestäminen on semmoista tutkiskelua ja etsiskelyä, ei edes mitään voimakasta hukkaan pyrkimistä. Yksi kanalintu sieltä lähti, mutten usko sen yksin olevan syypää tähän pyörimiseen. Loppumatka Jekulla sujuikin hienosti, halutessaan sen on todella tarkka jäljestäjä. Miten tuota halua vaan saisi sille lisää..? Nyt on varmaan mentävä vähän takapakkia ja koittaa saada onnistuneita suorituksia lyhyemmillä jäljillä tai riistaköyhemmässä maastossa, että se saisi taas jutun juonesta kiinni. Jekulle oli koepaikka jo toukokuun kokeisiin, mutta sen nyt peruin. Turha lähteä näin epävarman jäljestäjän kanssa kokeeseen vielä. Katkokulmalla Jekku työskenteli kivasti ja kaikki makuut se merkkaa todella hyvin :) Lisää treeniä!!

Jekku alkumakauksella.

Jekku sorkalla.

Jekun jälkeen metsään pääsi Noppe. Ajattelin, että veisinkö Nopen Jekun sijaan kokeeseen, mutta heti ensimmäisellä osuudella Noppe sai semmoisen virtapiikin ja pyrki jäljen molemmille puolille liina kireällä oikein äänen kanssa niin hautasin tämän ajatuksen yhtä nopeasti kun olin sen keksinytkin... Onneksi Noppe valioitui vime kesänä niin sen suorittamsesta en ota stressiä, täysin Nopen iloksi käydään treenaamassa mejää, kokeisiin sitä en vie. Talven jälkeen siis molemmilla vielä homma vähän hakusessa ja metsässä kun ei muutenkaan olla niin paljon nyt liikuttu niin houkutukset veivät voiton työnteosta. Päästiin kyllä molempien kanssa sorkalle asti, mutta ei he olisivat sorkkaa ilman minua löytäneet ;) Ihan hyvä aloitus treenikaudelle, koska molemmat tekivät ajoittain todella hyvää jälkityötä!


Noppe jäljestää.

Noppe ja sorkka.

Ei kommentteja: