LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

10.7.2014

Auts, auts ja vielä kerran auts!

Toivottavasti kuvat ei järkytä herkimpiä lukijoita. Jekulla se vaan huono tuuri jatkuu. Maanantai-iltana Jekku vingahti kun se säntäsi varastamaan Nopelta luuta. Ihmettelin, että mikäs sille tuli ja nostin sen syliin niin verta tuli tassusta ihan reilusti. Sen vasemman takajalan ulommainen kynsi oli taittunut selvästi ulospäin ja sen tyvestä vuoti verta. En tiedä yhtään missä vaiheessa kynsi on noin pahasti vääntynyt, kun missään vaiheessa Jekku ei ole vingahtanut kovasti. Onneksi vuoto tyrehtyi nopeasti ja tassu sidottiin.

Kynsi oli selvästi luonnottomassa asennossa.
Auts :S
Seuraavana aamuna soitin eläinlääkärille, sieltä suositeltiin kynnen poistoa. Varasin ajan ja jäin miettimään, että voisikokhan tuon kanssa elää siihen etujalan leikkaukseen asti ettei tartteisi taas nukuttaa Jekkua. Illalla kuitenkin Jekku teloi tuota kynttänsä niin, että verta vuoti aika pitkään ja totesin, että kyllä se poistaminen on koiralle paras vaihtoehto. Huuto oli aika kovaa ja Jekku oli selvästi kipeä. Eilen sitten käytiin kynttä näyttämässä ja se poistettiin rauhoituksessa. Lääkäri sanoi, että myös kynnen ydin oli vaurioitunut. Nähtäväksi jää, minkälainen kynsi kasvaa tilalle vai kasvaako kynttä ollenkaan. Lääkäri sanoi, että kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia.

Jalka oli paketissa ennen lääkäriin menoa, ettei kynsi osunut minnekään. Muuten se ei menoa haitannut.

Kynsi lääkärillä kääreen poisoton jälkeen, se oli selvästi tullut ulos.

Jekku lääkärikäynnin jälkeen. Jekku oli koko illan aika tokkurassa lääkkeiden ja nukutuksen vuoksi.

Jekku nukkui koko illan. Kello yksi yöllä alkoi sitten kuulumaan pientä vinkumista olkkarista ja Jekku oli herännyt. Nukutusaineet olivat hälvenneet ja Jekku oli virtaa täynnä :D Se oli myös saanut tumpun irti jalastaan. Lääkäri sanoi, että tuon ei nyt älyttömän kipeä pitäisi enää olla kun se kynsi on saatu pois ja tassu suojataan hyvin. Vähän annoin kuitenkin aamulla kipulääkkeitä vielä. Onhan tuo varmasti kipeä!

Tassu ilman käärettä. Oletin, että tuossa näkyisi jotenkin se ydin, mutta ei tuossa ole kuin "reikä". Varvasta täytyy rasvata aina siteen vaihdon yhteydessä.

Jekku ja "sukka". On muuten hyvää sidontakamaa tuo Petflex. Ei tarttee kun kietoa tassun ympärille niin kestää.

Nyt kuljetaan sitten sukka jalassa viikon verran, nopeasti tuon pitäisi onneksi parantua. Sukka ei haittaa Jekun menoa yhtään, aamulla käytiin hihnan kanssa pissoillakin ja sisällä se kävelee ihan normaalisti.

Ei kommentteja: