LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

8.7.2014

Ensimmäiset vesiriistaharjoitukset

Maanantaina käytiin koirien kanssa tutustumassa vesiriistan (VERI) ihmeelliseen maailmaan. Harjoittelun aluksi koirat pääsivät jäljestämään linnulla tehtyä laahausjälkeä. Molemmat koirat löysivät linnun hienosti. Jekkua jännitti niin kovasti mitä jäljen päästä löytyykään, että se meni koko matkan karvat pystyssä hiipien ja lopuksi venytti itsensä niin pitkäksi kuin mahdollista ja nuuski lintua. Noppea vieras haju ei jännittänyt ja jäljestysvauhti oli reipasta. Molempia koiria riista selvästi kiinnosti, Jekku pisteli poskeensa vielä lähtöpään höyhenet paluumatkalla.

Laahausjäljen jälkeen oli vuorossa vedestä noutaminen. Meidän koirillahan on aika huonosti vedestä kokemusta, Noppekin ui ensimmäistä kertaa ikinä viime kesänä ja Jekku ei ole rannassa käynytkään. Jekku pääsi ensin ihmettelemään vedestä noutoa. Jekku ei tullut uimaan asti, mutta kahlasi veteen houkuttelun jälkeen linnun perässä. Jekusta lintu oli parhaimmillaan kuivalla maalla. Ensi kerralla saan senkin ehkä jo uimaan.

Jekku raahaa saalistaan kuivalle maalle.

Sitten vuoroon pääsi Noppe. Ajattelin, että se ehkä saattaa mennä uimaan asti kun on noin hyvä saalis. Alkuun se ei meinannut kyllä itseään kastella, mutta sen jälkeen kun nostin sen kahluusyvyyteen järveen, ei kastuminen enää ollut ongelma ja Noppe pääsi keskittymään itse asiaan. Noppe haki lintua monta kertaa uimalla oikein juosten veteen. Aivan mahtava laji ja Nopesta näki, että se tykkää. En meinannut saada sitä autoon... Ensi viikolla uudestaan! :)

Noppe-noutaja lähtee matkaan.

Noppe toi saaliin rannalle korva täynnä vettä.

Noppe hakee saalista.

Täytyy ensi kerralla heittää vielä vähän pidemmälle :).

Kiitos Jonnalle ja Tuijalle lajin esittelystä ja neuvoista :) Lajin säännöt löytyvät linkistä: VERI-säännöt. Illalla koirien pesästä kuului tasainen tuhina ja molemmat olivat vuorotellen vatsa kohti kattoa :)

Ei kommentteja: